Temperaturgivare

TLS erbjuder lösa temperaturgivare. Temperaturgivare finns i olika varianter, som kabelgivare eller temperaturgivare med kopplingshuvud. De finns att få med noggrannhetsklass B och AA.  

Temperaturgivarna säljs i par och får ej separeras för att garantera exakt temperaturmätning. En givare monteras i framledning, och en i returledning. Tänk på att givarspetsen alltid ska nå rörets mitt för att avgöra givardimensionen. För små mätare, upp till DN25, rekommenderas direktgivare. För små direktgivare finns enbart PT500. 

 När det gäller kabellängder är det bra att tänka på att PT500 tillåter längre kabellängd än PT100 och att 4-tråd tillåter längre kabellängd än 2-tråd.  

 Alla tempgivare från Landis+Gyr är 2-tråds kabelgivare, klass B. Övriga givare, noggrannhetsklass AA samt 4 trådsgivare, kan levereras separat från Teletrans. 

Att tänka på vid beställning: 

  • Val av Pt100 eller Pt500: Måste matchas med i-verkets inställning. UC50 och UH50 finns för antingen Pt100 eller Pt500-givare. 
  • 2- eller 4-trådsanslutning: Varje temperaturgivare kan anslutas med 2 eller 4 trådar.  
  • UH50 måste beställas för antingen 2 -eller 4 tråds-anslutning. Efter det avgörs om mätaren ska utrustas med temperaturgivare i fabrik, eller vara redo för temperaturgivaranslutning i fält.  
  • UC50 har alltid plint för 4-trådsanslutning, kunden kan sedan välja om de vill använda 2 eller -4-trådsgivare. Fabriken monterar aldrig temperaturgivare i UC50. Givare beställs som tillbehör. 

Alla Temperaturgivare

temp

TSH

Mätutrustning för Värmebolag

Läs mer
ts200

TS200

Mätutrustning för Värmebolag

Läs mer

Värme och vatten är viktiga samhällsbärande funktioner och vi vill bidra till effektiv och hållbar försörjning

Vi erbjuder våra kunder smarta och öppna lösningar som leder till effektivare energi- och vattendistribution och minskade kostnader. Våra mätare är exakta över tid, enkla att arbeta med och erbjuder smarta larm för tex läckage. Som kund kan du själv bestämma vilken typ av kommunikationsteknologi och systemlösning du vill använda. Vi förbättrar kontinuerligt vårt CO2 avtryck och strävar efter att erbjuda produkter som är 100% återanvändningsbara eller återvinningsbara.

 

Vi har tillsammans med våra partners lång erfarenhet av mätteknik och datainsamling och vi finns här för att hjälpa till med frågor eller eventuella problem som kan uppstå.

 

Vi vill vara en trygg, enkel och kompetent partner – välkommen!