Vad innebär övergången från GPRS till NB-IoT för ett energibolag?

Det är hög tid att göra en plan för hur övergången från värmemätare med GPRS till ersättningsprodukten NB-IoT skall ske. TLS hjälper dig gärna med information om värmemätning med NB-IoT. Det finns många fördelar med den nya tekniken: 

 

Tänk på att:

  • Som kund kan du antingen välja att köpa en komplett mätare från fabrik eller separat modul för montering i befintliga mätare.
  • Modul för montering på modulplats 2 i UH50/UC50.
  • Kompatibel med UH50 med FW ≥ 5.15 och UC50 med FW ≥ 8.06, dvs mätare från 2008/2009.
  • Intern antenn finns sedan 2021
  • Fungerar idag för nätmatade mätare men batterimatade mätare lanseras 2022

Värme och vatten är viktiga samhällsbärande funktioner och vi vill bidra till effektiv och hållbar försörjning

Vi erbjuder våra kunder smarta och öppna lösningar som leder till effektivare energi- och vattendistribution och minskade kostnader. Våra mätare är exakta över tid, enkla att arbeta med och erbjuder smarta larm för tex läckage. Som kund kan du själv bestämma vilken typ av kommunikationsteknologi och systemlösning du vill använda. Vi förbättrar kontinuerligt vårt CO2 avtryck och strävar efter att erbjuda produkter som är 100% återanvändningsbara eller återvinningsbara.

 

Vi har tillsammans med våra partners lång erfarenhet av mätteknik och datainsamling och vi finns här för att hjälpa till med frågor eller eventuella problem som kan uppstå.

 

Vi vill vara en trygg, enkel och kompetent partner – välkommen!