Smart övervakning med NB-IoT

Många av våra kunder upplever ”vita fläckar” i distributionsnätet av olika anledningar. Signalstyrkan är försvagad på grund av kringliggande miljö, förutsättningar saknas för att installera egen trådad kommunikation, nätmatning/230V etc. Resultatet blir bristande kontroll över delar av flödet och minskad möjlighet att identifiera och agera på avvikelser.

TLS erbjuder nu nya möjligheter att övervaka energi- och vattenleveranser med:

 • Effektiva NB-IoT-kommunicerande moduler
 • Flera typer av ingångar – digitala och analoga – alternativt med tillhörande sensorer
 • Sensorer för mätning av bl a:
  – Tryck
  – Temperatur
  – Nivå
  – Inomhusmiljö (luftfuktighet, CO2 och VOC)

Modulerna har hög flexibilitet vad gäller inställningsmöjligheter, larmövervakning (direkta larmer med förbestämda gränsvärden) och konfiguration på plats eller på distans.

Tillsammans med TLS smarta mätare och insamlingssystem, ger vi nu våra kunder ännu bättre möjlighet att snabbt identifiera avvikelser och proaktivt förekomma brister, samtidigt som vi säkerställer en effektiv totalkostnad.

Exempel på mätdata och konfiguration:

Mätdatainsamling – Trycksensor

Mätdata i tabellformat – Trycksensor

Konfigureringsmöjligheter

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om smart övervakning

Värme och vatten är viktiga samhällsbärande funktioner och vi vill bidra till effektiv och hållbar försörjning

Vi erbjuder våra kunder smarta och öppna lösningar som leder till effektivare energi- och vattendistribution och minskade kostnader. Våra mätare är exakta över tid, enkla att arbeta med och erbjuder smarta larm för tex läckage. Som kund kan du själv bestämma vilken typ av kommunikationsteknologi och systemlösning du vill använda. Vi förbättrar kontinuerligt vårt CO2 avtryck och strävar efter att erbjuda produkter som är 100% återanvändningsbara eller återvinningsbara.

 

Vi har tillsammans med våra partners lång erfarenhet av mätteknik och datainsamling och vi finns här för att hjälpa till med frågor eller eventuella problem som kan uppstå.

 

Vi vill vara en trygg, enkel och kompetent partner – välkommen!